Lauantaina on turkulaisella kiekkoyleisöllä edessään historiallinen ilta, kun TPS ja Jokerit kohtaavat viimeisen kerran Turussa.

Ysäriklassikoksikin nimettyyn otteluun on odotettavissa iso määrä katsojia, kun pelkästään Helsingistä on paikalle lähtenyt 1200 Jokereiden kannattajaa.

Sarjassa läpi kauden vaikeuksien kanssa taistellut TPS kaipaa samalla ottelusta piristystä myös muuten apealle kaudelleen.

– Hieno fiilis on varmasti lauantaina hallissa, kun kerta Helsingistäkin on junalastillinen porukkaa tulossa. Mielenkiintoinen peli lähteä pelaamaan, ja hieno ilta epäilemättä edessä, päävalmentaja Kai Suikkanen ennakoi ottelun alla.

– Kova haastehan siitä tulee, mutta kaikkemme tehdään, että saisimme ottelusta myös jotain mukaan sarjataulukkoa ajattelen.

Myös joukkueessa ottelu herättää lisäkipinää tammikuun pimeään iltaan.

Joukkueen kultakypäräksi noussut Niclas Lucenius muisteli itsekin todistaneen monta ikimuistoista Jokereiden ja TPS:n välistä taistoa.

– Junnuna kävin aika paljon pelejä Turkuhallissa katsomassa ja sen verran muistan, että silloin 90-luvulla TPS-Jokerit oli se pari, joka veti hallin täyteen.

– Mieleen ei tule mitään yhtä ottelua, mutta meininki oli aina huikea, ja jäällä oli aivan loistavia pelaajia, Lucenius muisteli.

Jokereiden ja TPS:n viimeinen taisto Turussa alkaa lauantaina klo 17.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo