Suomen olympiajoukkueen kiistanalaisin valinta liittyy ehdottomasti hurjassa vireessä NHL:ssä olevaan Sean Bergenheimiin. Hyväntuulinen Bergenheim ei kuitenkaan halunnut SuomiKiekko-sivuston haastattelussa ottaa asiaan kantaa suuntaan eikä toiseen.

Suomen maajoukkue Sotshin olympiakisoihin oli hyvin odotetunlainen, jos kohta Saku Koivun poisjääminen yllätti kaikki Suomen pelaajia myöten. Mutta yhtä asiaa on vaikea ymmärtää.

Miten ihmeessä Sean Bergenheim, joka pelaa Floridassa yhdessä koko NHL:n kuumimmista ketjuista, ei mahtunut Erkka Westerlundin joukkueeseen?

Jos ajatellaan, vaikka joukkueen valittua Antti Pihlströmiä, joka on saman roolin pelaaja kuin Sean Bergenheim, niin on vaikea keksiä Pihlströmin valinnalle muuta perustetta kuin ”kotikenttäetu” KHL:n perusteella. Pelaajana Pihlström ei ole millään osa-alueella Bergenheimia parempi.

Ja Bergenheimin puolesta puhuu myös päivän kunto. ”Bergy” on iskenyt kymmenen NHL- maalia 29 ottelussa ja viisi viimeisessä seitsemässä. Pihlström on tarvinnut kymmeneen KHL-maaliinsa 39 ottelua.

Huippukuntoisen ja monipuolisen Bergenheimin olisi voinut Sotshissa heittää lähes mihin ketjuun tahansa. Joko Barkovin vierelle, jonka kanssa jokerikasvatilla on erinomainen kemia, tai neloseen roolipelaajaksi. Pelaajan maalivireestä tuskin ainakaan olisi haittaa ollut.

NHL:ssä vain Valtteri Filppulalla sekä Olli ja Jussi Jokisella on enemmän maaleja tällä kaudella kuin Bergenheimilla.

Bergenheim itse ei ota rannallejäämisestä stressiä.

– Ei mulla ole oikeasti mitään kommentoitavaa näihin valintoihin. Mulla on olympiatauon aikana hyvää aika laittaa itseni vielä parempaan kuntoon, missä nyt olen. Viedä kuntoutus vielä yhden askeleen eteenpäin. Odotan sitäkin ihan innolla, hyväntuulinen Sean Bergenheim kommentoi SuomiKiekko-sivustolle perjantaina.

Kuluva kausi on ollut Floridan laitahyökkääjälle iso come back-vuosi. Puolitoista vuotta kaukaloista sivussa lonkka- ja nivusoperaatioden vuoksi ollut Bergenheim on parantanut otteitaan viikko viikolta.

– Marraskuussa, kun viimeksi juteltiin, luistelu ei vielä tuntunut hyvältä, ja olin vähän huolestunutkin silloin. Joulukuun alussa kuitenkin helpotti ja koko ajan olo on vain parantunut. Kuukauden kuluttua olen varmasti jo todella hyvässä kunnossa, Bergenheim uskoi.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala