Viiden ottelun kuntopuntarin ykkösenä – neljä voittoa viidestä – Liigassa oleva Pelicans matkustaa tiistaiksi Poriin Ässien vieraaksi. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet aiemmin kahdesti ja molemmilla kerroilla porilaiset ovat juhlineet voittoa.

Voiton saaminen Isometsän hallista on hankalaa, mutta Pelicans haluaa kuitata aiemmat tappiot tiistaina.

– Pori on erittäin vaikea paikka pelata ja edellinen vierailu täällä oli kenties kauden heikoin peli ja siitä jäi paljon hampaankoloon, Pelicans-luotsi Hannu Aravirta painottaa ottelun alla.

Lahtelaiset matkustivat paikan päälle jo hyvissä ajoin maanantaina ollakseen täysin valmiina otteluun.

– Halusimme tulla jo edeltävänä iltana paikalle, että varmasti ollaan valmiina ja täydessä iskussa, kun kiekko putoaa jäähän. Kaukana ei ainakaan olla siitä, että tulee tähän asti fyysisin peli. Voittoon vaaditaan kauden parasta vieraspelaamista, Aravirta jatkaa.

”Aran” mukaan Pelicansin suurimpana haasteena on pitää Ässien hyökkäyskalusto ruosteessa, varsinkin tehokaksikko Niklas HagmanDragan Umicevic.

– Meidän on lähdettävä siitä, että oman pään lukemat pidetään pienenä, koska se on pohja voittamiselle. Ässillä on äärimmäisen vahva hyökkäyskalusto, mutta missään nimessä se ei ole pelkästään tämän parivaljakon varassa, vaikka miehet kuuluvatkin Liigan vahvimpiin

Pelicans on sarjassa kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa 10. sijalla. Ässät on 13:s, jo 12 pistettä lahtelaisista.