Jokerit palaa tiistaina maajoukkuetauolta kotiottelulla Bluesia vastaan.

Kotijoukkue tekee kokoonpanoonsa muutaman muutoksen loukkaantumistilanteesta johtuen. Liiga-debyytin tekee 17-vuotias hyökkääjä Joel Kiviranta.

Taukoa edeltäneestä kokoonpanosta sivussa ovat hyökkääjät Semir Ben-Amor, Steve Moses ja Antti Tyrväinen. Lisäksi Jarkko Ruutu on tänään pelikiellossa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Näin ollen hyökkäyksessä pelaavat uusina niminä Kivirannan lisäksi Mestiksen Kiekko-Vantaassa alkukauden esiintyneet Jere Karjalainen ja Aleksi Mustonen.

Kiviranta on esiintynyt alkukaudesta A-nuorten paidassa Nuorten SM-liigassa, jota Jokerit johti lähdettäessä maajoukkuetauolle. Hyökkääjä on tehnyt 18 ottelussa 6+8=14 pistettä ja tehotilastossa lukema on +15. Kiviranta pelasi viime viikolla alle 18-vuotiaiden maajoukkueen riveissä Turun-turnauksessa.

– On hienoa, että tällaiset nuoret pelaajat saavat mahdollisuuden. Karjalainen ja Mustonen ovat pelanneet hyvin Mestiksessä alkukauden, samoin Kiviranta A:ssa. Maajoukkuetapahtumista tuli lisäksi hyviä viestejä kahden jälkimmäisen osalta, päävalmentaja Tomi Lämsä kertoo Jokereiden verkkosivuilla.