Leijonien osalta Karjala-turnaus lähti käyntiin voitolla, kun Venäjä kaatui lukemin 4-3.

Hyvää ja huonoa. Hieno nousu, mutta iso petrauskohtakin jäi turnauksen lopun peleihin tarjolle.

– Jos karkeasti vetää yhteen, niin paras asia oli se, että oli tunnetta ja halua pelata. Se meni ehkä vähän jopa yli. Nyt on edessä se, että miten pystytään joukkuepuolustamista viemään eteenpäin. Siinä meillä jäi parantamiselle mahdollisuutta. Ennen kaikkea sillä saralla se lähtee hyökkääjien ja erityisesti hyökkäyskolmikon tasapainosta. Siinä meillä oli eilen vähän ongelmaa, Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund pohdiskeli perjantaina median edessä.

Westerlund antoi myös kehua vahvasti pelanneelle vastustajalle Venäjälle.

– Pitkään aikaan en ole nähnyt noin hyvin valmistautunutta joukkuetta. Olivat katsoneet tarkasti meidän Tshekin turnauksen pelit läpi. Heillä oli ihan selkeät keinot, että miten yrittivät purkaa tuota meidän puolustuspelaamista.

Leijonien suorittamisen osalta erityisesti otteiden nousujohteisuus oli positiivinen juttu.

– Pelin jälkeen jäi sellainen tunne, että toinen erä oli meiltä paras erä. Mutta kyllä se kuitenkin oli kolmas. Peli kehittyi, mikä oli hyvä juttu. Ensimmäisen erän jälkeen saatiin ihan toiselle tasolle peli toiseen erään. Kolmannessa se sitten jatkui, Westerlund tuumasi.

Muutamia muutoksia kokoonpanoon

Leijonien kokoonpano kokee pieniä muutoksia lauantain Tshekki-otteluun.

Loukkaantuneen Teemu Laakson paikan Ossi Väänäsen rinnalta ottaa Jyri Marttinen. Niko Hovinen puolestaan on torjuntavuorossa Tshekki-kamppailussa.

Myös ykkösketju kokee pienen viilauksen, kun Niklas Hagmanin paikan ottaa torstaina 13. hyökkääjänä ollut Mika Pyörälä.

– Pyörälälle piti jostain paikka löytää ja muutos ei tullut Niklaksen pelisuorituksien kautta. Ei vain haluttu rikkoa näitä meidän hyvin toimineita ketjuja. On nimetty mukaan 13. hyökkääjää, niin joku vaihdettiin.

Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen vierellä Pyörälän suhteen nimenomaan tasapaino nousee isoon rooliin.

– Nämä kaksi veijaria (Kontiola ja Aaltonen) ovat pelanneet paljon yhdessä ja ovat vähän sellainen tutkapari. Kolmas saattaa jäädä vähän vähemmälle kiekolliselle vastuulle, mutta tärkeintä siinä on kuitenkin se tasapaino. Pyörälä pystyy pelaamaan niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä vahvasti. Katsotaan, että miten passaa siihen paikalle.

Marttinen puolestaan on suoranainen korvaaja Laaksolle puolustavaan rooliin.

– Haettiin paikkaajaa siltä osastolta. Marttinen pelasi tosi hyvin Tshekin EHT-turnauksen. Siinä mielessä sopii hyvin tuohon rooliin, Westerlund taustoitti valintaa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen