Leijonien mukana Karjala-turnauksessa viilettänyt Jarkko Immonen suhtautui varsin positiivisin mielin siihen, miten viikko maajoukkuekuvioissa vierähti.

Venäjällä vietetyn syksyn jälkeen piipahdus Suomen puolelle maistui oikein mukavalle.

– Pääsi Suomeen hienon yleisön eteen pelaamaan näitä mukavia pelejä. Totta kai se on oikein hieno juttu, Immonen tuumaili SuomiKiekko-sivustolle.

Kaukalon puolella asiat menivät lopulta tuloksellisesti nappiin Leijonien osalta, kun turnausvoitto irtosi sunnuntain Ruotsi-pelin jälkeen.

Vaikka vaikeuksia tuli matkan varrella vastaan, niin silti joukkueena Leijonat pystyivät sitkeästi nousemaan aina takaakin mukaan taistelemaan voitoista.

– Pelattiin ihan hyvää lätkää. Tiukkoja pelejähän nuo lopulta kaikki olivat. Aina oltiin tappiolla ja silti noustiin vähintään tasoihin, niin sitä voi ehdottomasti sanoa vahvaksi suorittamiseksi. Kokonaisuudessaan varsin hyvät pelit oli, Leijonien ykkösketjua johtanut Immonen näki.

KHL:ssä Torpedon riveissä pelaava 31-vuotias hyökkääjä oli tällä kertaa Leijonien paidassa hieman erilaisessa roolissa, mutta suorituksiin pystyi suhtautumaan jälkikäteen varsin positiivisin mielin.

– Enemmän oli tuollaista alivoimalla pelaamista sun muuta roolina. Että no joo, kyllä mä ihan tyytyväinen olen.

Karu paluu arkeen

Mutta niin se vain taas arki pyörähtää käyntiin, myös Immosella.

Torpedon kanssa tiedossa on heti melkoista matkustamista.

– Tiistaina lähdetään eteenpäin ja keskiviikkona alkavat taas pelit. Pitkä lenkki on tiedossa, kun heti Habarovskiin ja sinne päin, Immonen hymähtää.

– Se reissu tässä jo vähän mietityttää, mutta sinnepä sitä on mentävä sitten.

Ovatko energiatasot kuitenkin kunnossa raskaan turnauksen jälkeen?

– Se on ihan totta, että nämä ovat kovia pelejä, mutta senpä takia tuossa kesällä on hommia tehty, että jaksaa. Ei pitäisi tämän vaikuttaa niihin asioihin.

– Totta kai heti eteen tulee kova keikka, mutta samoja haasteita kaikilla muillakin on.

Immonen siirtyi täksi kaudeksi Kazanista Torpedon riveihin. Siellä asiat ovat lähteneet suomalaissentterin mukaan vähintäänkin kohtuullisesti liikenteeseen.

– Joukkueena ollaan pelattu ihan ok, mutta tuloksellisesti emme ole olleet aina ihan siellä, missä olisimme ansainneet olla. Totta kai joukkueessa on paljon uusia jätkiä ja on uusi valmennus, niin sellaista hakemista siellä vähän on ollut.

– Mutta uskon, että nyt asiat ovat varsin hyvällä mallilla, Immonen jatkaa luottavaisena.

Oma sopeutuminen uuteen joukkueeseen on onnistunut varsin mukavasti. Siihen apua ovat muun muassa tuoneet seuran muut suomalaispelaajat Juuso Hietanen sekä Immosen kanssa uutena kasvona tullut Sakari Salminen.

– Suomalaisia kun on mukana ja muutenkin siellä on hyviä tyyppejä joukkueessa, niin helppo on ollut sopeutua, Immonen tuumaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen