Kärppien maalilla erittäin vahvasti koko alkukauden pelannut Jussi Rynnäs nappasi myös maajoukkuedebyyttinsä puolelta voiton, kun Leijonat kaatoivat Venäjän Karjala-turnauksessa torstain ottelussa lukemin 4-3.

Nimenomaan Venäjän päihittäminen maistui oikein hyvältä.

– Hyvä fiilis, että saatiin voitto ja sen suhteen, että pystyin antamaan mahdollisuuden sille, Rynnäs sanoi SuomiKiekko-sivustolle pitäen kuitenkin kriittisen linjan oman suorituksen analysoinnissa:

– Ei ehkä itseltäni ihan paras peli, Rynnäs pohti.

Varsinkin pelin alkupuoliskolla Venäjä pääsi vyörymään vaarallisesti kohti Leijonien maalia useaankin kertaan.

Silti kokonaissuorittamiseen Rynnäs oli tyytyväinen joukkueen osalta.

– Ensimmäisessä erässä Venäjä tuli ehkä vähän kovempaa, mutta emme oikeastaan sitten muuten antaneet paljoa paikkoja. Sillä tavalla vedimme kyllä hyvin.

Jäikö sitten jokin takaisku harmittamaan?

– Ensimmäinen ja kolmas. Suorat vedot tällä tasolla eivät saisi mennä, vaikka ne olivatkin ihan ok kuteja. Parempana iltana olisin ottanut kummatkin kiinni.

Itse otteluun Rynnäs lähti pienoisen jännityksen kera, mutta silti hyvällä tunnetilalla.

– Pientä jännitystä oli, mutta se on varmaan ihan luonnollista. Pystyin ihan ehjän suorituksen tekemään. Uskoisin, että seuraava peli on sitten helpompi.

– Liigassa oli tullut hyvin voittoja, niin itseluottamus on hyvä tällä hetkellä. Luotin siihen, että pystyn tälläkin tasolla ottamaan kiekkoja kiinni, kärppävahti näki.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen