Leijonien varakapteeni ja seurajoukkueen puolella Kärppien kapteenina toimiva Lasse Kukkonen jatkoi hyvää syksyään pelattuaan varsin vahvan Karjala-turnauksen henkilökohtaisella tasolla.

Tämän maajoukkuekauden iso turnaus, Sotshin olympialaiset, pyörivät paljon puheissa Karjala-turnauksen yhteydessä, jossa annettiin näyttöjä juuri kyseistä tapahtumaa varten.

Kukkonen myönsi, että kyseisten asioiden pyörittämiseltä ei pystynyt turnauksen yhteydessä välttelemään, mutta samalla asian oikeanlainen käsittely on iso vaatimuskysymys.

– Välipäivinä sun muina pyöri vähän enemmän mielessä, kun aika paljon media puhui siitä. Ei niistä asioista oikein karkuunkaan pääse. Mutta näyttöasiat kuuluvat siihen olympiaprojektiin ja on hyvä oppia elämään niiden kanssa, Kukkonen tuumasi jatkaen omien vahvojen suoritusten merkityksestä:

– Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka. Tässä on paljon pelejä vielä ja paljon kerkeää tapahtua.

Kukkonen valittiin myös toimittajien äänestyksellä turnauksen tähdistökentälliseen. Silti Kukkonen suhtautui omiin suorituksiin varsin nöyrin mielin.

– Tietenkin sellainen kunnianosoitus on ihan kiva juttu. Mutta samalla tavalla kuten joukkueen suhteen, niin omassakin suorittamisessa alivoimapelaaminen on iso osa ja siinä pystyn ja pystytään olemaan parempia.

Arki seurajoukkuepuolella tulee nopeasti vastaan, kun Kukkosen edustamalla Kärpillä seuraava peli on jo tiistaina Turussa TPS:ää vastaan.

Sinne Kukkonen sai mukavasti energiaa maajoukkuepelien kautta.

– Nämä ovat hienoja juttuja ja arvokkaita kokemuksia, että saa pelata kotikentällä Leijonien paita päällä. Tuo syksyyn lisää virtaa ja on muutenkin sellainen mukava porkkana.

– Nopeasti arki jatkuu, mutta se on hyvä. Rytmi on päällä, niin turha sitä on rikkoa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen