Tappara taisteli tiukasti European Trophyn lauantaisessa vierasottelussaan pisteistä loppuun saakka, mutta joutui lopulta taipumaan HC CSOB Pojistovna Pardubicelle. Isäntien voittolukemat kirjattiin lukemin 3-2 rl. (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0).

Tappara johti kahden erän jälkeen Olli Palolan avauserässä iskemällä osumalla 1-0, mutta Pardubice tuli kolmannessa erässä ensin ylivoimalla tasoihin ja siirtyi johtoon reilu kolme minuuttia ennen summeria. Tappara tuli kuitenkin vielä tasoihin Jarkko Malisen osumalla ja kun jatkoaika oli maaliton jouduttiin ratkaisu hakemaan rankkareilla. Viiden hukatun yrityksen jälkeen isäntien Tomas Zohorna lopulta ratkaisi ottelun ohittamalla Juha Metsolan.

– Hyvä ja tasokas peli, olimme ihan eri tavalla liikkeellä kuin eilen ja paikkoja oli voittoonkin saakka, Tapparan valmennusryhmään kuuluva Petri Tuononen kertoi.

Varsinaisen peliajan loppu oli melkoisen kiihkeä.

– Siinä meillä oli lopussa vielä paikkoja, jouduimme tappamaan yhden jäähyn ja jatkoerässäkin olisimme vielä voineet ratkaista. Täytyy näin maalivahtivalmentajana Metsolan Juhaa kyllä myös kehua, hän oli maalilla hyvä.

Tappara matkaa Suomeen sunnuntaina ja parin vapaapäivän jälkeen edessä on keskittyminen divisioonavaiheen viimeisiin peleihin.

– TPS tulee vastaan torstaina ja perjantaina, pitkästä aikaa taas suomalaisvastustaja, Tuononen totesi.

Matti Heikkilä