Kärpät kaatoi lauantaina kotonaan European Trophyn ottelussa HC Kometa Brnon niukasti 2-1 (1-0, 0-0, 1-1), mutta numerot eivät kerro koko totuutta ottelusta, jossa Kärpät oli käytännössä niskan päällä alusta loppuun asti.

– Tasapainoinen peli meiltä kaikkiaan, annoimme vain kolme todellista maalipaikkaa Brnolle. Itse pystyimme luomaan paikkoja runsaasti, mutta ylivoimapelissä etenkin on vielä kehittämisen varaa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki.

Ville-Valtteri Leskinen vei Kärpät johtoon avauserässä ja Mika Pyörälän maali kolmannen erän alussa jäi lopulta voittomaaliksi. Laukaukset kirjattiin Kärppien eduksi 38-23.

– Eilen pelasimme ihan hyvin, mutta jäimme ilman palkintoa. Nyt peli oli vielä parempi, aika paljon menimme eteenpäin 24 tunnissa, Marjamäki totesi tyytyväisenä.

Plussaa Kärpät voi laskea myös siitä, että joukkue pelasi viikonlopun ottelut todella leveällä materiaalilla.

– Katsoimme ketjukoostumuksia ja osa pelasi perjantaina, osa nyt lauantaina. Kun tiistaina palaamme harjoituksiin, niin 2-3 pelaajaa varmaan lähtee Mestiksen suuntaan. Meillä on nyt ollut 17 hyökkääjää eli vähän ryhmää tiivistetään.

Kärpät kohtaa European Trophyn divisioonavaiheen päätösotteluissa ensi viikolla kahdesti Luleå Hockeyn.

Matti Heikkilä