JYP nousi hienosti tappioasemasta tasoihin European Trophyn ottelussa perjantaina, mutta joutui lopulta tunnustamaan Sparta Prahan paremmakseen 4-5 (0-1, 2-2, 2-1, 0-0, 0-1).

Praha meni ottelussa johtoon Zdenek Bahenskyn maalilla ottelun avauserässä ja toisen kotijoukkue aloitti vahvasti. Ennen ottelun puoltaväliä prahalaiset johtivat jo 3-0, kun Peter Ton ja Dominik Pacovsky onnistuivat toisen erän alussa maalinteossa. JYP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kavensi vielä Jani Tuppuraisen ja Ossi Louhivaaran toimesta ennen päätössummeria.

Praha meni ottelussa taas kahden maalin karkumatkalle päätöserän alussa, mutta JYP nousi jälleen kerran rinnalle. Tuppurainen kavensi ja Jyrki Välivaara tasoitti. Jatkoerässä ei nähty maaleja ja lopulta Praha oli rangaistuslaukauskilpailussa vahvempi Peter Janskyn ollessa ainoa onnistuja.

Vaikka voittoa ei tullut, oli JYP:n päävalmentaja Marko Virtanen tyytyväinen ottelun antiin.

– Tämä oli oikein hyvä jatkon kannalta. Tästä pelistä jäi meille paljon reppuun tulevaa varten, Virtanen totesi.

JYP-luotsi muisti kehua myös vastustajaa.

– Tämä oli selkeästi paras joukkue tähän asti mitä olemme kohdanneet. Tosi fyysinen, kova kamppailemaan ja taitava. Pystyimme parantamaan peliämme pelin aikana ja pystyimme nousemaan takaa-ajoasemasta. Jatkoaika ja rankkarit nyt voivat aina kääntyä miten vain, Virtanen mietti.

JYP:n ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun se kohtaa Piráti Chomutovin.

– Joukkue sai tästä ottelusta paljon oppia ja voimme lähtemään tuohon otteluun luottavaisin mielin hakemaan paluuta voittojen tielle, Virtanen päätti.

Kim Sanden