JYP haki komean 6-3 (3-1, 2-0, 1-2) -voiton Pirati Chomutovista European Trophyn ottelussa lauantaina. Ottelun sävel selvisi jo alussa, kun Max Wärn ja Ramzi Abid iskivät JYPin kahden maalin karkumatkalle avauserän kahden ensimmäisen minuutin aikana, eikä JYP otteestaan tämän jälkeen luopunut.

Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 1-5. Kolmannessa erässä isännät painoivat pelin JYPin päätyyn ja saivat kavennettua kahdella osumalla, mutta Ossi Louhivaaran osuma tyhjään maaliin sinetöi lopullisesti voiton jyväskyläläisille.

– Hyvin oli vastustajan pelitapa tiedossa ja pystyimme iskemään heidän heikkoihin kohtiinsa. Erinomainen alku meiltä ja kaikkineenkin peli oli täysin meidän hallussamme. Hyvä voitto ja kuusi tehtyä maalia totta kai lämmittää myös, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen iloitsi.

Pieni kauneusvirhe osui ottelun kolmanteen erään, kun JYP jäähyili hiukan käsittämättömästikin.

– Jos nyt kauniisti asian sanoo, niin tuomarilinja oli aika erikoinen. Johdimme 5-1 kahden erän jälkeen eikä meillä ollut mitään syytä ottaa jäähyjä siinä vaiheessa. Silti niitä saimme – nimenomaan saimme, emme ottaneet, Virtanen muotoili.

JYP palaa kotimaahan sunnuntaina ja pitää pienen tauon ennen paluuta harjoituksiin tiistaina. Sitten edessä on vielä tuplaottelu KalPaa vastaan.

– Mukava päästä pitkästä aikaa kotimaistakin joukkuetta vastaan pelaamaan. Hyvä huipentuma European Trophylle.

Matti Heikkilä