Leijonien urakka Tshekin EHT-turnauksessa jatkuu illalla, kun vastaan asettuu Venäjä.

Suomen aikaan kello 19 alkavaa peliä Leijonien puolustaja Mikko Kousa odottaa hyvin mielin, vaikka alla on tappio torstailta Tshekkiä vastaan.

– Viime peli oli mitä oli ja se on nyt mennyttä. Se ei ollut meidän paras esitys. Todella odottavaisin mielin kohti illan peliä, Kousa sanoi SuomiKiekko-sivustolle aamujäiden jälkeen.

Positiivisena asiana Tshekki-ottelusta voi ottaa nousujohteiset otteet. Siitä on hyvä lähteä parantamaan Venäjä-kamppailussa.

– Saatiin hyvä noususuhdanne kolmanteen erään ja se oli jo vähän semmoista meidän tyylistä lätkää, mutta on meillä vielä muutama klikki parannettavaa. Pitää olla huolellisempi jokaisella kentän osa-alueella, koska täällä rokotetaan niin kovalla prosentilla, Kousa tuumasi.

Elitserienissä MoDon riveissä loppukauden pelannut Kousa on itse isossa roolissa Leijonien ylivoiman puolella, joka ei toiminut vielä Tshekki-pelissä toivotulla tavalla yhdestä maalista huolimatta. Resepti petraukseen on yksinkertainen.

– Kiekkoa maalille ja miestä perään, niin kyllä ne paikat sieltä aukeavat. Turha liikaa kuvioita rakennella, se ei auta mitään.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen

Mitä Kousa ajattelee MM-kisojen pelipaikkoihin liittyvästä kisailusta? Lue siitä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.