Leijonien urakka Tshekin EHT-turnauksessa jatkui lauantaina ottelulla Venäjää vastaan.

Tasainen taisto kääntyi niukasti Venäjän eduksi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1.

Suomen ainoasta maalista vastasi ykkösketjun keskushyökkääjä Juha-Pekka Hytönen, joka karkasi avauserässä Juhamatti Aaltosen kanssa kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja upotti ranteella kiekon Venäjän maalin yläkulmaan.

Valinta omalle ratkaisulle laukaisun muodossa tapahtui juuri oivallisella hetkellä.

– Kyllä mä siinä katselin ”Juhista” mahdollisimman pitkään, kun se yleensä laittaa vähän paremmin kiekkoa maaliin kuin minä. Ei oikein sitten auennut fiksua syöttöpaikkaa, niin piti ottaa oma ratkaisu. Onneksi tällä kertaa otin sen tarpeeksi aikaisin. Kuitenkin oli isokokoinen veskari, niin jos menee liian lähelle, niin ei siellä ole sitten mitään auki. Hyvä valinta tällä kertaa, Hytönen kertasi osumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Hienoa sijoitus yläkulmaan meni toiveen mukaan.

– Ei sen toki tarvitsisi ihan noin ristikkoon mennä, mutta hyvä näin, Hytönen hymyili.

Hyvä lopetus ja hyvä alku yhteen

Venäjää vastaan Leijonat aloittivat erittäin terävästi, mutta peli edetessä hallinta kääntyi hiljalleen Venäjälle.

– Meillä jäi kiukkua siitä edellisestä pelistä ja panostettiin nyt, että saadaan hyvä alku. Toisaalta kolikon kääntöpuolena oli se, että taso sitten tippui loppua kohti. Kaverikin varmasti nosti omaa tasoaan, Hytönen pohdiskeli.

– Vähän tehtiin helppoja virheitä ja päästettiin sitä kautta kaveri mukaan peliin, eikä taas saatu itse kiekkoa vastustajan päätyyn.

Sunnuntaina Tshekin EHT-turnauksen päätösottelussa Suomen osalta vastassa on Ruotsi. Siihen voiton ottamisen kannalta resepti on selvä.

– Nyt näissä kahdessa pelissä on ollut hyvä loppu ja hyvä alku. Siinä on se haaste, että saataisiin yhdistettyä ne hyvät puoliskot ja pystyttäisiin pelaamaan hyvin 60-minuuttia. Viimeinen matsi vielä ennen kisoja, niin pyritään pelaamaan parasta mahdollista lätkää mihin vain pystytään, Hytönen selvitti.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen