Leijonat joutuivat taipumaan myös lauantaina Tshekin EHT-turnauksessa, kun Venäjä oli niukasti parempi lukemin 2-1.

Silti Suomen pelin kokonaisuus oli selvästi parempi kuin torstaina Tshekkiä vastaan. Sen allekirjoitti myös päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Varsinkin pelin alku oli erittäin hyvä ja selvä parannus torstain peliin verrattuna. Sitten kun vähän väsy alkoi alun jälkeen painaa, niin jäätiin vähän purjeisiin. Hyvää taistelua kuitenkin omalla alueella, eikä hirveän montaa maalipaikkaa Venäjälle annettu. Paljon oli hyvää nyt, Jalonen kertaili pelin jälkeen.

Leijonien otteet pelin sisällä menivät juuri päinvastaisesti Venäjää vastaan kuin torstaina Tshekkiä vastaan. Kuvio oli kuitenkin yksinkertainen.

– Tshekki oli hyvä torstaina alussa ja me ei silloin pärjätty. Nyt me olimme taas vahvoja alussa ja Venäjä ei pärjännyt. Niin se usein menee. Toinen on hyvä ja toinen ei välttämättä pysty siihen vastaamaan, Jalonen tuumasi.

Leijonien päätösottelu Tshekin EHT-turnauksessa on luvassa sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu Ruotsi.

Millaisin lähtökohdin Leijonat siihen otteluun lähtevät?

– Nyt homma toimi erittäin hyvin pitkän aikaa ja sunnuntaina toivoisi, että toimisi vielä pitempään. Jos ei toimi, niin ei toimi, mietitään sitten mikä on vikana ja yritetään laittaa ne asiat kuntoon. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Näitä pelejä voitetaan ja hävitään ja koko ajan mennään kisoja kohti. Toivotaan, että ollaan viikon päästä perjantaina valmiina, Jalonen kävi läpi viitaten jo ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen