Salavat Julajev Ufan maalivahti Iiro Tarkki keskittyy täysillä tulevaan KHL-kauteen.

Tarkki solmi vuosi sitten Ufan kanssa kaksivuotisen kontrahdin. Ensimmäinen kausi sujui mainiosti, sillä mies torjui joukkueensa pudotuspeleissä toisella kierrokselle.

Tulevalta sesongilta Tarkki odottaa itseltään vieläkin parempaa.

– Uskon, että pystyn parantamaan. Nyt tiedän heti kauden alusta asti, että mitä tuleman pitää. Viime syksynä kaikki oli uutta: pelityyli, matkustaminen ja harjottelu, Tarkki listaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Ensimmäinen KHL-kausi ei tarjonnut mitään järisyttäviä yllätyksiä.

– Jääkiekkoilullisesti ei ole ollut mitään isoa muutosta. Tiesin suurinpiirtein mitä odottaa ja sarja on täynnä todella taitavia pelaajia.

27-vuotias suomalaiskassari on ollut joukkueensa ykkösveskari ja tämä asetelma sopii jatkossakin mainiosti.

– Jos he haluavat minun pelaavan kaikki pelit, niin olen siihen tosi tyytyväinen. Tämä kausi meni niin, että tiesin koko ajan pääseväni pelaamaan melkein jokaisen pelin. Tykkään siitä ja siihen on helppo asennoitua, Tarkki toteaa.

Viime kaudella Tarkki pelasi NHL-joukkue Anaheim Ducksin organisaatiossa. Mies ei haihattele takaisin rapakon taakse, ainakaan vielä.

– Nyt mennään Ufan kanssa ja ensi kaudesta on voimassa oleva sopimus. En usko, että Anaheimista olisi mitään ehdotuksia tulossa. Tuskin varmaan edes lähtisin, sillä täällä on iso rooli tarjolla, kassari korostaa.

Haastattelu: Marina Mukhametzyanova