Suomen ja Ruotsin jääkiekkolegendat kohtaavat torstaina Turussa Karjala-turnauksen yhteydessä. Ensimmäinen peli nähtiin viime vuonna Ruotsin turnauksessa, jolloin naapuri oli vahvempi.

Maajoukkuelegenda Esa ”Tiki” Tikkanen odottaa ilolla Ruotsin ikämiesten kohtaamista,

– On hienoa kohdata taas Ruotsin ikämiehet. Viime vuonna naapuri juhli Peter Forsbergin hattutempun turvin, kaveri oli aivan ylivoimainen, Tikkanen muistelee.

– Nyt meillä on vahvempi nippu, mutta myös Ruotsilla on kova ryhmä. Ei siellä kuitenkaan tosissaan kukaan mene, sen verran vanhoja ollaan jo, mies jatkaa.

Sen sijaan taitavia pelimanneja kaukalossa riittää.

– Muun muassa (Veli-Pekka) Ketola, (Jari) Kurri ja Tikkanen pääsevät taas näyttämään, miten hienoa jääkiekko on. Pelillisesti kivaa nähtävää varsinkin vanhemmalle ikäpolvelle, joka on kasvanut meidän pelien parissa, Tikkanen kertoo.

Vanhat nestorit toivovat katsojien löytävän paikalle.

– Olen aina yrittänyt olla mukana näissä tapahtumissa. Kivaa tavata vanhoja tuttuja ja näyttää faneille vanhaa kunnon hokia. Ruotsissa tupa oli viime vuonna täynnä, toivottavasti väkeä tulee runsaasti nytkin, Tiki pohjustaa.

Legendojen välinen ottelu pelataan illalla Turussa klo 18. Tämän jälkeen vuorossa on klo 19.30 alkava Mestiksen tähdistöottelu.