Leijonien apuvalmentajana tulevalla kaudella aloittava Lauri Marjamäki saa alustavien puheiden mukaan vastuuta erityisesti Suomen joukkueen hyökkäyspelin osalta.

Marjamäki ja uusi päävalmentaja Erkka Westerlund ovat keskustelleet muutaman kerran tulevista rooleista.

– Minulla se on varmasti paljon jääharjoitusten vetämistä ja hyökkääjien peluuttamista. Erityisesti hyökkäys- ja ylivoimapelinhuolehtimista ja siellä ne pelilliset asiat, Marjamäki kertasi perjantain tilaisuuden jälkeen.

35-vuotiaan Bluesin tämän hetken päävalmentajan Marjamäen kohdalla on puhuttu paljon kokemuksesta. Tiedotustilaisuudessa jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola halusikin hieman korjata yllä olevaa keskustelua.

– Marjamäki on ollut aiemminkin liitolla hommissa. Vaikka on babyface vielä, niin on kuitenkin koko ikänsä valmentanut.

”Ei poissulje mitään, päinvastoin”

Ensi kaudeksi Marjamäki on matkaamassa myös Oulun Kärppien päävalmentajaksi. Maajoukkuepesti on käyty hyvin läpi tulevan työnantajan kanssa, vaikka itse seuran suhteen Marjamäki ei halua spekuloida.

– Tulevan työnantajan kanssa olen keskustellut asiasta ja olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

Marjamäki uskoo, että pestistä on vain hyötyä seurajoukkuettakin ajatellen.

– Toissa vuonna Bluesissa Petri Matikainen oli maajoukkueen kakkosvalmentaja ja itse olin 20-vuotiaiden päävalmentaja. Olimme aika paljonkin poissa, mutta silti olimme finaalissa.

– Ei se poissulje mitään, vaan päinvastoin. Luulen, että on seurallekin etua siitä, että valmentaja on maajoukkueessa, Marjamäki näkee.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Turku