KHL-seura Metallurg Novokuznetsk oli kesällä suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Tilanne oli suorastaan niin katastrofaalinen, että sillä ei ollut edellytyksiä pitää tähtipelaajiaan. Seuran velat olivat toukokuun alussa noin 250 miljoonaa ruplaa. Seuran toiminta oli siis vaakalaudalla ja edessä kulukuuri.

Nyt tilanne on rauhoittunut ja Novokuznetsk on pelaamassa sensaatiomaisesti KHL:n pudotuspeleihin, joista se jäi viime sesongilla rannalle. Fanikulttuurista kertoo jotain tosiseikka, että novokuznetskilaiset ovat laittaneet hatun kiertämään. Sportboxin tietojen mukaan fanit ovat keränneet jo 150.000 ruplaa seuralle.

Seuran General Manager Leonid Veisfeld arvostaa fanien peliliikettä, mutta huomauttaa, ettei ole tyytyväinen yritysten heräämiseen.

– Miten tähän pitäisi nyt suhtautua? Tämä on noloa. Silloin kun seuramme presidentti Sergei Kuznetsov pyysi apua, niin hän toivoi, että suuret yritykset vastaisivat huutoon. Mutta kävikin näin, Veisfeld sanoo Sportboxille.

– Nostan hattua faneillemme. Se mitä he tekevät, huolimatta kaikista vaikeuksista, se miten he tukevat meitä… Se ansaitsee suuren kunnioituksen. Koko joukkue tietää tämän ja arvostaa sitä erittäin paljon.