Päivän siirtopommi on vahvistunut!

Mestis saa ensimmäisen NHL-vahvistuksensa, kun San Jose Sharksin sopimushyökkääjä Tommy Wingels saapuu Kouvolaan ja KooKoo-paitaan, vahvistaa seuratiedote.

Yhdysvaltalainen on San Jose Sharksin sopimuspelaaja – tahot solmivat juuri kesäkuussa kaksivuotisen, yksisuuntaisen jatkosopimuksen, jonka yhteisarvo on 1,6 miljoonaa dollaria.

– Kyseessä on NHL-pelaaja, jonka tilastot sekä NHL:stä että AHL:stä ovat esimerkiksi Lennart Petrellin kanssa lähes identtiset, hän on hyvä vahvistus meille, KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

Wingels on 24-vuotias entinen yliopistokapteeni ja pelannut Sharksin organisaatiossa kaudesta 2010-11. Pelejä NHL:ssä on kertynyt yhteensä 43 ja niissä pisteitä kymmenen, AHL:ssä pelejä 98 ja pisteitä 51 kappaletta.

Edelliskaudella jenkki löi itsensä läpi maailman kovimmassa kiekkosarjassa, pelaten Sharksin NHL-miehistössä 33 runkosarja- ja viisi pudotuspeliottelua.

– Mies tuo meidän koppiin ammattimaisuutta ja kunhan hän saa pelirytmistä kiinni, niin varmasti tekee myös pisteitä.

Liigan sijaan Mestikseen

Rightilta ampuvalle Sharks-hyökkääjälle olisi ollut ottajia myös muualla, mutta erinäiset tekijät saivat Tommyn valitsemaan juuri KooKoon. Oman lisänsä tapaukseen tuo se seikka, että Wingels maksaa Suomessa pelatessaan itse vakuutusmaksunsa.

– Sanotaan, että eri toimijoiden väliset henkilösuhteet olivat oleellinen osa. Siirron taustalla on rahan sijaan muita motiiveja. Sen enempää en halua selitellä, Välimaa kommentoi.

– Erityisen otettuja olemme tavasta, jolla asiat tämän sopimuksen tiimoilta eteni. Tommy maksaa itse vakuutuksensa ja pelaa meillä Mestis-tason palkalla, kyse ei ole mistään jätti-investoinnista tai -riskinotosta. On huikeaa, että tämän tason miehillä on tällaista ”talkoohenkeä!

Wingels oli viime kaudella Sharksin ehdokas NHL:n herrasmiespelaajaksi, eli Bill Masterton Memorial Trophyn saajaksi. Aktiivinen hyväntekijä on näkyvä toimija homourheilijoiden oikeuksia ajavassa You can play-projektissa.

”Suomalaisia senttereitä ei ole vapaana”

Pelaajan sopimus KooKoon kanssa kattaa koko NHL-lakon, eli mikäli kausi peruuntuu kokonaan, hän pelaa Kouvolassa kauden loppuun asti. Varmuudenvuoksi KooKoo jatkaa yhä keskushyökkääjätilanteen tarkkailemista.

– Kieltämättä tilanne on hiukan hankala, suomalaisia senttereitä ei ole vapaana ja ulkomaalaiset haluavat liigapykälän, jota emme ole valmiit antamaan. Lisäksi pelaajan pitää sopeutua joukkueen arvoihin ja ajatusmaailmaan, muuten ei peliaikaa ole luvassa.

– Meillä on nyt Jussi Nättinen tulossa pian takaisin askiin, joten voi olla, ettei WIngelsille tulisi korvaajaa, vaikka lakko päättyisi. Katsotaan rauhassa tilannetta, kautta on jäljellä yli 40 ottelua.