Suomalaispelaajia esiintyy ensi kaudella KHL-liigassa runsaasti. Yksi uusista kiekkoilijoista on HIFK:sta Torpedo Nizhni Novgorodiin siirtyvä Mikko Kousa.

Viime kaudella Leijonien rinkiin noussut puolustaja kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, että KHL on hänelle hyvä etappi matkalla NHL:ään.

Millainen fiilis sinulla on tässä vaiheessa uudesta työpaikasta?

Totta kai lähtöä on tullut odotettua ja saa nähdä uusia asioita. Siellä on varmasti toisenlaista kuin kotoisessa Suomessa. Avoimin mielin lähden uutta kohti.

Mitä odotat KHL-liigan tarjoavan pelillisesti?

Vauhdikkaampaa ja taitavampaa peliä odotan, hieman erilaista peliä kuin SM-liigassa. Veri saattaa kiehua vähän herkemmin. Olen kuullut, että hyvää lätkää siellä pelataan ja hienoa tunnelmaa on luvassa. Tempo on varmasti kova. Sinne ei mennä kattelemaan, vaan pelaamaan.

Torpedossa sinua odottavat tutut valmentajat, sillä päävalmentaja Kari Jalosen lisäksi valmennukseen kuuluvat Kai Rautio sekä Sakari Lindfors. Kolmikko on sinulle tuttu HIFK:sta kaudelta 2010-2011. Tällä triolla lienee ollut painoarvoa sopimusta tehdessä?

Tiesin, että siellä on hyvät koutsit. Yhteistyö toimi aiemmin mainiosti ja se osaltaan auttoi sopimuksen teossa. He haluavat menestyä siellä ja niin minäkin siellä. He tietävät kykyni. Olisi ollut hölmöä olla lähtemättä.

Joko on ollut puhetta siitä, että millainen roolisi tulee joukkueessa olemaan?

Puhelimen päässä ollaan oltu yhteyksissä, vielä ei ole puhuttu roolista. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, mutta ainakin minut on sinne haluttu.

Olet aiemmin kertonut, että NHL on tavoitteesi. Kehityskaaresi on ollut viime vuosina nousujohteinen, joten KHL lienee luonteva askel kohti NHL:ää?

Haluan kehittyä ja pelata NHL:ssä. Tämä on mulle hyvä etappi kehittyä edelleen ja lähteä samalla pois tutuista ympyröistä.

Moni suomalainen suuntaa ensi kaudeksi KHL-jäille. Onko sarjan arvostus noussut suomalaisten pelaajien keskuudessa?

Sinne on mennyt paljon pelaajia ja siinä on monille hyvä etappi. Suomalaiset ovat kovia pelimiehiä ja se on hyvä asia. KHL ei ole kuopattu, vaan toimii hyvänä ponnahduslautana NHL:ään. Näen sen esimerkiksi itselleni parhaana vaihtoehtona.