Suomi selvisi Kazakstan-ottelusta kuivin jaloin pitkälti ykköskentän loistovireen ansiosta. Loppulukemat Leijonille olivat 4-1.

Avauserässä Leijonat oli alusta alkaen niskan päällä. Suomen energinen liike pakotti Kazakstanin kolmeen jäähyyn, mutta pakkopeli ei tuottanut tulosta. Vastaavasti Leijonat otti kaksi hölmöä estämisjäähyä, joka sekoitti aavistuksen peliä. Selvästä hallinnasta huolimatta Suomi ei pystynyt maalintekoon ja ensimmäinen erä päättyi 0-0. Lue erän tarkemmat tapahtumat tästä.

Toiseen erään Leijonat lisäsi höyryä ja lopulta aktiivisuus toi palkinnon maalin muodossa. Jussi Jokinen ohjasi maalin edestä Mikko Mäenpään kudin verkon perukoille. Mäenpää lisäsi johdon kahteen maaliin kahden miehen ylivoimalla erän puolivälissä. Valtteri Filppula sivalsi taululle vielä 3-0-lukemat ennen toista erätaukoa. Lue toisen erän tapahtumista lisää tästä.

Päätöserässä Suomi oli edelleen kuskin paikalla. Filppula laukoi illan toisen osuman Mikko Koivun mainion esityön jälkeen. Myös Kazakstan sai maalitilin auki ylivoimalla. Loppuaika oli lähinnä pelailua ja Suomi klaarasi pelistä selvän voiton. Katso kolmannen erän tarkemmat tapahtumat tästä.

Ottelun parasta antia suomalaisittain oli ykkösketjun huippuilta. Illan kapellimestari oli 2+2 mättänyt Filppula. Koivu säesti kahdella syötöllä ja Mäenpää saldolla 1+1. Muista nimistä pirteitä olivat kokoonpanoon nousseet Jani Tuppurainen sekä Tuomas Kiiskinen. Maalivahti Petri Vehanen oli vakuuttava.

Suomen alkusarjan pelit on nyt pelattu. Leijonien urakka jatkuu puolivälieräottelulla torstaina. Vastus selviää vasta tiistain otteluiden perusteella. Todennäköisin vastustaja on USA, mutta myös Kanadan tai Slovakian kohtaaminen on mahdollista. Torstain ottelu alkaa klo 18.30.