Los Angeles on voittanut pudotuspelien kolmannella kierroksella Phoenixin viidennessä kohtaamisessa ja jatkaa näin Stanley Cup -finaalin. Glendalessa pelattu ottelu päättyi vieraille maalein 4-3 jatkoajalla.

Ottelussa nähtiin hurjia laukausmääriä – Jonathan Quickiä päin lensi 41 kiekkoa ja toisessa päässä Mike Smithiä vastaan peräti 51. Hyökkäysvoimaa esiteltiin puolin ja toisin ja ratkaisumahdollisuutensa oli molemmilla joukkueilla.

Ratkaisun teki hyökkääjä Dustin Penner Jeff Carterin laukauksen jälkeisestä reboundista, joka lennähti suoraan hänen eteensä.

– Sain onnekkaan pompun. Odotin vain, että kiekko rauhoittuu ja sain mahdollisuuden iskeä sen verkkoon, Penner sanoi AP:n mukaan.

Phoenix-valmentaja Dave Tippett valitteli ratkaisujen puutetta, mutta kehui loppuun asti tiukkaa peliä.

– Me emme hyödyntäneet paria ylivoimamahdollisuutta, emmekä pakottaneet peliä meidän eduksemme. Me tiesimme, että se tulisi olemaan tiukka peli. Ja niin se olikin.

Kerta on Los Angelesille ensimmäinen sitten kauden 1992-1993 kun Kings pelaa finaalissa. 19 vuotta sitten teko aiheutti varsinaisen Kings-buumin Kaliforniassa kun muun muassa moni julkkis ilmoittautui kiekkofaniksi. Jari Kurri kuului tällöin joukkueen kantaviin hahmoihin.

Vastaan asettui Montreal Canadiens, joka kaatuikin ensimmäisessä pelissä. Seuraavat neljä menivät kuitenkin quebecilaisseuralle ja näin se kruunattiin mestariksi.

– Tässä organisaatiossa ei ole ollut paljon menestystä, mutta meillä on nyt mahdollisuus pelata cupista. Työtä on yhä paljon jäljellä, kapteeni Dustin Brown sanoi.

Finaalissa Los Angelesia vastaan pelaa joka New York Rangers tai New Jersey Devils.