Ilveksen kausi päättyi duurivoittoisesti, kun joukkue välttyi pahimmalta ja kaatoi Vaasan Sportin liigakarsinnassa otteluvoitoin 4-1. Tämä ei kuitenkaan jätä varjoonsa sitä, että Ilveksessä on paljon tehtävää, jotta tällainen ei toistu.

– Kukaan ei halua pelata näitä pelejä, mutta jossittelun varaa ei jäänyt tippaakaan. Olimme selkeästi liigan huonoin joukkue. Hoidimme kuitenkin karsintakamppailut niin tyylikkäästi kuin ne voi hoitaa, Ilves konkarivahti Vesa Toskala kertoo Aamulehden nettisivuilla.

Toskala kertoo, että kauteen lähdettäessä joukkue ei sentään mestaruustoiveita elätellyt, mutta kukaan ei osannut uskoa näin surkeaan suoritukseen.

– En uskonut liigan alkaessa, että taistelemme Suomen mestaruudesta. Silti oletin meidän pärjäävän pajon paremmin, mutta peli ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Emme saaneet hommaa kuntoon millään.

Toskalan mukaan koko Ilveksen organisaation pitää nyt miettiä tarkkaan mikä on mennyt vikaan.

– Jokaisen on syytä mennä peilin eteen ylimmästä johdosta viimeiseen pelaajaan. Kaikki hoitivat hommansa enemmän tai vähemmän vihkoon. Tässä organisaatiossa on paljon korjattavaa.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!