Tshekkivahti Petr Mrazek lausui lauantaisen tappiopelin jälkeen ääneen sen, mikä on kuvastanut Pikkuleijonien pelaamista läpi koko MM-turnauksen.

– Suomi oli tänään meitä kurinalaisempi. Meillä oli paljon jäähyjä ja vastustajalla ainoastaan yksi. Se oli tänään suomalaisten voitonavain, tshekkitorjuja harmitteli IIHF:n sivuilla.

MM-lopputurnauksen kymmenestä joukkueesta Raimo Helmisen porukka on ottanut selkeästi vähiten jäähyjä. Suomalaiset ovat saaneet ainoastaan kaksitoista kaksiminuuttista, mikä vastaa keskimäärin kolmea pikkujäähyä per ottelu. Yhteensä Suomella on siis 24 jäähyminuuttia neljän ottelun jälkeen.

Toiseksi vähiten jäähyminuutteja on ehkä hieman yllättäen Yhdysvalloilla, joiden voisi kuvitella näyttäneen turhautumisreaktioita heikkojen peliesitysten lomassa. USA:n pojat ovat kuluttaneet rangaistuspenkkiä yhteensä 34 minuutin ajan.

Suurin jäähyrohmu on ollut Tshekki, jonka saldosta löytyy yksi ottelurangaistus, yksi viisiminuuttinen ja 28 pikkurangaistusta. Yhteensä jäähyminuutteja joukkueen tilastosta löytyy 81 kappaletta. Ruotsalaisilla listakakkosena on kasassa 72 minuuttia. Länsinaapurin saldoa nostavat kolme kymmenenminuuttista jäähyä.

Nuorten MM-kisojen jäähyminuutit joukkueittain alkulohkovaiheen jälkeen:

 

Joukkue Jäähyminuutit
Suomi 24
USA 34
Sveitsi 36
Slovakia 40
Latvia 44
Tanska 44
Venäjä 54
Kanada 62
Ruotsi 72
Tshekki 81