Suomella on keskiviikkona vuorossa nuorten MM-kisojen alkulohkon toinen ottelu. Kanadaa vastaan kärsitty 1-8 oli huonoin mahdollinen alku turnaukselle, mutta ainakin historian valossa seuraavaksi kohdattavan USAn pitäisi olla Pikkuleijonille hieman helpompi tehtävä.

Alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnaus on järjestetty virallisella statuksella aiemmin 35 vuotena. Tuona aikana Suomi ja USA ovat kohdanneet toisensa 29 ottelussa. Suomella on kasassa 15 ja yhdysvaltalaisilla 13 voittoa. Lisäksi kerran on pelattu tasan.

Keskinäisten matsien maalierokin on suomalaisittain hieman plussalla: 136 tehtyä ja 118 päästettyä osumaa. Näin ollen kumpikin porukka on ottelua kohden onnistunut tekemään peräti reilut neljä maalia.

Joukkueiden välinen lähihistoria on silti ollut Pikkuleijonille mollivoittoinen. Kuudesta edellisestä kamppailusta Suomi on voittanut ainoastaan vuoden 2006 pronssiottelun, viidessä muussa pelissä on tullut turpaan.

Maaliero näissä peleissä on suomalaisten kannalta katsottuna 19-30, mikä vastaa ottelua kohden yli kahdeksaa osumaa per ottelu! Tältä pohjalta on myös keskiviikkona lupa odottaa maalijuhlaa.