SuomiKiekko.com-sivusto tulee koko Venäjän EHT-turnauksen ajan tuottamaan mielenkiintoisia tilastopohjaisia uutisia ennakoina ja reaktioina ottelutapahtumiin. Formaatti on tuttu jo Karjala-turnauksen ajalta. Tilastouutisiimme pääset kootusti käsiksi täältä.

Leijonien lauantain vastustaja Venäjän EHT-turnauksessa on Tshekki, joka on neljästä suuresta maasta menestynyt historian saatossa Moskovassa heikoiten. Tosin Leijonia vastaan ottelusarja on ollut erittäin tasainen ja täynnä todellisia maali-iloitteluja.

Suurinta maalijuhlaa vietettiin joukkueiden välillä joulukuussa 2007, jolloin 60 minuutin jälkeen taululle oltiin saatu huikeat 5-5 lukemat. Suomi vei lopulta kamppailun nimiinsä voittolaukauskisan jälkeen numeroin 6-5.

Viime vuosina viidesti jatkoajalle


Otteluparin voitot ovat viidessätoista kohtaamisessa jakautuneet tasan eli niitä on seitsemän molemmilla mailla. Neljätoista vuotta sitten ei vielä tunnettu ratkaisua jatkoajalla, joten silloin jäätiin päätössumerin jälkeen 4-4 tasapeliin.

Seitsemänä edelliskautena Suomi ja Tshekki ovat joutuneet hakemaan ratkaisua varsinaisen peliajan jälkeen peräti viidesti. Näistä kerroista ollaan lisäksi kolmesti jouduttu vl-kisaan.

Tshekillä on alla kahden ottelun mittainen voittoputki. Vuosi sitten se kukisti Leijonat lukemin 3-2 voittolaukauskisan jälkeen.