HPK otti henkisesti hyvin helpottavan voiton lyötyään lauantain kotiottelussaan Ilveksen 3-2. Ilves koki sitäkin pahemman tappion. Sarjataulukossa HPK nousi Ilveksen edelle ja sysäsi takkuturkit jumbosijalle.

HPK luisteli otteluun pirteästi ja siirtyi avauserässä 2-0 -johtoon. Avausmaalin teki Marko Luomala hienosta kuviosta ja toisen malin teki Janne Kolehmainen ronkittuaan kiekon ylivoimalla sisään.

Ilves sai aivan ensimmäisen erän loppuhetkillä kavennusmaali Mark Leen osuttua. Ville Kohonen tasoitti vielä 2-2:een, mutta avauserän lopulla Kolehmainen teki toisen maalinsa HPK:n pelatessa kahden miehen ylivoimaa.

Kolmannessa erässä Ilveksellä oli monta paikkaa, mutta kiekkoa tamperelaiset eivät saaneet sisään. Arto Tukio otti lopussa jäähyn typerään paikkaan ja HPK otti voiton.

Kolme IS-tähteä sai kaksi maalia tehnyt Kolehmainen. HPK:n maalivahti Mikko Tolvanen sai kaksi tähteä ja Korhonen yhden tähden.

HPK – Ilves 3-2 (2-1,1-1,0-0)

13.49 1-0 Marko Luomala (Janne Laakkonen, Alex Leavitt)
16.11 2-0 Janne Kolehmainen (Niko Nieminen, Arsi Piispanen) yv
19.57 2-1 Mark Lee (Ville Koistinen, Masi Marjamäki)
31.41 2-2 Ville Korhonen (Ryan Glenn, Antti Kangasniemi)
37.46 3-2 Janne Kolehmainen (Jukka Laamanen, Mathias Porseland) yv

HPK: Mikko Tolvanen 12+4+5=21
Ilves: Vesa Toskala 13+14+6=33